Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Jemina Staalo Rocks till you drop - around the f(l)og - exhibition

      Jemina Staalon rockvalokuvia vuosilta 1985 – 2012 kokoelma.

 

Parhaimmillaan rockkuvaus on sotakuvausta – hetkessä purkautuva / katoava paras, hikinen otos, henkensä kaupalla. Tässä erinomainen,ironinen ja multitaiteellinen Laibach, jonka lavashow on yhtä multimediaa. Viimeksi he olivat huulilla mielettömän Iron Sky elokuvan soundtrackilla päätekijöinä.

Pidän valokuvatöistä, joista rasterit, ja tuska näkyy. Se, ettei rockmusiikin livenä soittaminen ole napin painallusta, vaan arvokasta käsityötä. Pidän ikuistetuista hetkistä, kuvista, joissa ollaan jonkin yhtä aikaa hauraan ja vahvan ytimessä. Yleisö on paha vampyyri, joka imee kaiken liikenevän energian, ja vielä enemmän. Varastaa sielut kameran sisälle.

 

Teen rosoisia kuvia, joissa saa näkyä hiki, tunteet, väsymys ja levinnyt kajali. Mitä rock ´n ´roll on? Rockkukkojen iloa, dekadenssia, riemua, vihaa, ja kun mittariin kertyy tarpeeksi virstanpylväitä myös aimo annos itseironiaa tuo oman pikantin lisänsä.

                       Tuhma poika Zodiac Mindwarp 1992.

Pidän vanhanaikaisista, mustavalkoisista rockkuvista äärimmäisine korostuksineen. Nautin myös psykedeliasta. Maailman parhaimman orkesterin - New York Dolls - mustavalkokuvia sävytin samaisella pinkillä sävyllä, joka on tuttu bändin makoista huulipunalla kirjoitetusta logosta.

 

 

Jos ei ole nähnyt Stoogeseja, ei voi sanoa olleensa keikalla...

 

Kuvaan myös perinteisiä konserttikuvia, kliseitä, joita edustaa esimerkiksi glamoröösin, hassunhauskan törkyorkesterin nimeltä Mötley Crüe kliseisin hahmo eli herra Nikki Sixx - hänestä otin Huuto –aiheisen kuvan (kun tämä laulaa Shout at the devil, kuin symboloiden kasaria, 1980-lukua, jolloin kaikki, sekä bändille, että yleisölle oli naiivisti mahdollista).

 

 

Jemina StaaloN rockKuvia

 

 

Conny Bloom © jemina staalo   2008.

 

Jemina Staalon rock